Julefryd eller julestress

Julefryd eller julestress – hvad vil du helst?

psykosnacks[Psykosnack: Max læsetid 3 minutter]

 

December byder på julefred, julelys i gaderne og børnenes øjne, varm kakao på skøjtebanen og varme blikke mellem dig og din partner? Julefryd i lange baner. Eller….. panik over alt for mange alt for dyre indkøb og løben alt for hektisk mellem alt for mange arrangementer med alt for høj puls alt for mange gange i december, inden vi rammer sofaen tungt med en stærk sidevindsfrisure fem minutter i juleaften???

Der er så mange tilbud og muligheder i det liv vi lever i dag, og i december mangedobles de.

Der er mange mange flere end da vi var børn, og på en eller anden måde er det at deltage i det hele blevet koblet næsten uløseligt til at være en god forælder – og omvendt. Det er at skyde sig selv i foden allerede i november at hoppe med på den fortælling, for det er ganske enkelt en uløselig ligning.

Fordi der er så mange tilbud og muligheder og forventninger fra andre og fra os selv, er du nødt til at tage bevidst stilling til hvad og hvor meget, der skal være en del at din og dine børns julefortælling.

julefrydSå hvad vil du gerne? Hvad skaber ro og julefryd indeni dig?

Hvilke traditioner vil du gerne værne om fordi de reelt betyder noget for dig, og hvilke traditioner må det være op til nogle andre at værne om?

Du har hermed min tilladelse til at vælge til og vælge fra, og jeg vil anbefale dig at vælge langt mindre til end du plejer – og så selvom det er svært. Hellere vælge 3-5 arrangementer / aktiviteter / traditioner til og så være der fuldt ud og i stand til at nyde det, end at være halvt eller kvart til stede i 20 hektiske og ikke særlig hyggelige arrangementer i løbet af julemåneden. Tre gode glas gløgg er også federe end 20 omgange halvtyndt sjask, ik ?

Dybest set er min tilladelse ikke vigtig. Men det er din! Er du klar til at give dig selv lov til at vælge julekvalitet og julefryd i stedet for julekvantitet og julestress?

 

julefryd

 

 

Rigtig god december til dig!

– Heidi

 

 

 

Læs også:

Må vi gerne ville holde jul hjemme hos os selv

Sidste-øjebliks-tips til julefred – du kan sagtens nå det!

Julehygge – sådan får I en hyggelig december

 

Skriv din kommentar