Foredrag

Foredrag – Aktuel kalender:

✏ 12. september 19: Undervisning for plejefamilier i Åbenrå Kommune. Lukket arrangement.
Når børn lyver – hvis det er det, de gør…?

✏ 7. oktober 2019 kl 19-21: Juelsminde Bibliotek. Åbent foredrag.
Empty Nest – når børnene flytter hjemmefra (og du ikke bare er glad)
Billetter (50 kr) kan købes her

✏ 20.okt 2019: Lukket privat arrangement for “efterskoleramte forældre”
Empty Nest – er jeg ved at blive skør?

✏ 7. nov 2019: Åbent arrangement (for psykologer) hos WeCare, Højbro Plads 10, 3 sal, 1200 København. 16.45-18.30
Online terapi – Erfaringer og tips fra en praktiker

✏ 17. januar 2020: Pædagogisk dag for daginstitutionspersonale.
Om grænser og relationer

✏ 28 januar 2020 kl 17-19, Skive Bibliotek. Åbent foredrag.
Life hacks til en gladere børnefamiliehverdag
Billetter hos Skive Bibliotek her

✏ 2. marts 19-21, FOF Århus, Ingerslevs Boulevard 3. Åbent foredrag.
Life hacks til en gladere børnefamiliehverdag
Billetter findes hos FOF her

 

Aktuelle foredrag

Kunsten at sætte grænser for børn

Hvordan sætter man grænser for børn? Er det ikke noget man gjorde i gamle dage? Hvad er det egentlig for nogen grænser vi snakker om? Hvordan sætter man dem godt? Og hvad sker der, hvis man lader være med det?

Et foredrag der gør jer klogere på hvor og hvorfor det bliver svært for dig de samme steder igen og igen, og som giver publikum både refleksioner og helt konkrete teknikker med i lommen, så de kan gå hjem og gøre noget andet med det samme.

 

Life hacks til en gladere børnefamiliehverdag

Er livet som forælder blevet som du drømte om? Eller har du – ligesom mange andre – følelsen af at hænge i med det yderste af neglene for at få det hele til at hænge sammen? Vi du gerne gøre noget andet, så det hele kunne blive lidt sjovere? Ja – men hvad?

Et foredrag hvor der spares på den tørre teori, om som i stedet er fyldt med helt konkrete redskaber og teknikker til at få mere sjov, lethed, nærvær og saftighed ind i både familieliv og parforhold. Publikum kommer til at gå hjem med lommerne fulde af tricks, selvindsigt og med stor sandsynlighed også et lille smil på læberne.

 

❞  Heidis foredrag om en gladere hverdag i børnefamilien var fyldt med
nærvær, engagement og saglighed og leverede gode og tankevækkende
bud på, hvordan man kan skabe forandring i sit hverdagsliv.
Foredraget vakte stor genklang hos deltagerne og skabte en stærk
følelse af, at man som børnefamilie ikke er alene med
hverdagslivets konflikter og vanskelige prioriteringer❞

Maria Maarbjerg, projektmedarbejder, Gentofte Kommune

 

Når børnene flytter hjemmefra – og det rammer dig mere, end du forstår

Hvorfor er jeg ikke bare glad og stolt over, at mit barn nu forlader barndomshjemmet og er klar til at indtage verden og sit eget liv? Livet føles pludselig indholdstomt og meningsløst, og jeg er ramt af sorg og tristhed – og skam over det. Hvad er der galt med mig?

I dette foredrag bliver I klogere på hvad Empty Nest Syndrom er, hvordan det ser ud i praksis, og hvad der kan lindre de svære og udmattende følelser undervejs. Det er et foredrag fuld af kærlighed, varme hjerter, selvforståelse og gode tips til at passe på dig selv, hvis du står lige midt i den tomme rede – hvad enten du lige er landet eller har stået der længe.

 

Når børn lyver – hvis det er det, de gør

Hvad stiller man op, når ens børn lyver? Hvad er løgn og hvad er sandhed? Hvordan håndterer man det bedst som voksen? Og hvordan får man dem til at holde op – hvis det kan lade sig gøre?

Løgn er et fænomen, der rører ved både moral og værdier, og som virkelig kan sætte sindene i kog og følelserne i gang. Fra et oprørt sted er det svært at handle konstruktivt.

I foredraget fortæller Heidi hvordan løgn udspiller sig i børnehøjde, og hvordan vi som voksne med fordel kan kigge rundt om løgnen, for at forstå hvad den er udtryk for, og derfra hjælpe vores børn (og os selv) bedst i udfordrende situationer. Som sædvanlig foregår det i øjenhøjde, i et letforståeligt sprog og med et strejf af humor.

 

 

Andre mulige foredrag

Konflikter i børnefamilier –  Hvad skal de til for?

Om konflikters væsen og funktion, og om hvordan forældrene kan håndtere dem smidigt, og bruge dem som afsæt for læring og udvikling.

 

Hvis det er en gave at få søskende, hvorfor er der så ikke noget byttemærke på?

Om søskende, konkurrence, jalousi, kærlighed, leg og venskab, og hvad forældrene kan gøre for at skabe de bedste rammer for en sund og berigende relation mellem deres børn – nu og på sigt.

 

Ind i, bag om og ved siden af diagnosen

Om diagnoser og diagnosticering. Hvad er en diagnose, hvorfor er der så mange af dem for tiden, hvad er fordele og ulemper ved at diagnosticere, hvad betyder diagnoser i en pædagogisk dagligdag, og hvordan spiller diagnoser og inklusion sammen.

 

Foredrag og undervisning til forældre, fagpersonale og foreninger mm.

Jeg har efterhånden været vidt omkring. Forældreaftener i insitutioner, skoler og SFO’er. Fyraftensmøder for pædagogisk personale. Undervisning på pædagoguddannelser. Legestuer i kirker. Biblioteker og forskellige arrangementer hos kommuner landet over. Endda i private hjem, hvor forældre i en eller flere klasser havde lyst til ny viden og inspiration.

Leder du efter et spændende, informativt og humørfyldt foredrag eller oplæg til jeres næste forældreaften, personaledag eller fyraftensmøde, så giv lyd. Jeg står aldrig bare og snakker i to timer i træk, men sørger for at engagere tilhørerne, så de allerede er i gang med at omsætte ny viden, inden de går hjem.

Herover kan du se eksempler på foredrag og undervisning, jeg tilbyder. Har du et specifikt ønske til emne eller vinkel, finder vi også ud af det. Ring til mig på 50 42 36 30 eller send en mail på mail@heidiagerkvist.dk. Så finder vi sammen en god form på det.

 

Foredrag v Psykolog Heidi Agerkvist

Kontakt mig for nærmere info om foredrag

Du er velkommen til at kontakte mig for at høre, hvordan jeg kan byde ind med foredrag og/eller undervisning i din forening, daginstitution, uddannelsesinstitution, skole eller forældregruppe.

Fang mig på mail@heidiagerkvist.dk

Hent mit videokursus om konflikthåndtering i børnefamilien
Psykolog Heidi Agerkvist

Få videokurset om konflikthåndtering i børnefamilien

Konkrete og effektive redskaber til dine udfordringer i hverdagen med børn

★ Løbende tips og inspiration til mere ro og glæde i familien

★ Få den nyeste viden først

(Koster kun din mailadresse)

You have Successfully Subscribed!