Psykolog og familievejleder

Hvorfor blev jeg psykolog og familievejleder?

Jeg har, så længe jeg kan huske, været nysgerrig på relationer og reaktioner mellem mennesker. Jeg var fra helt lille fascineret af, hvordan vi opfatter situationer individuelt og kan have meget forskellige følelser, tanker og handlinger knyttet hertil.

Jeg så, hvordan nogen havde det svært, og andre havde det bedre, og undrede mig over hvad der gjorde forskellen. Jeg mærkede, at relationer til andre børn og voksne kunne føles meget forskelligt. Noget var meget rarere end andet – og hvorfor egentlig det?

Jeg vidste tidligt, at jeg skulle beskæftige mig mere med hele det felt, og derfor var det et naturligt valg at uddanne mig til psykolog, og dykke endnu mere ned i relationer, tilknytning, følelser, reaktioner, dynamikker, læring, hjernen og hjertet arbejdet som familievejleder og parterapeut.

 

At finde det der giver mening

Jeg tror ikke på, at der findes én bestemt og universelt rigtig måde at leve sit liv på, være familie på eller være i en kærlighedsrelation på. Jeg tror derimod på, at vi alle, hver især og sammen, må finde den model, der giver mening for os.

Jeg ser ofte, at det netop går galt, når vi prøver at passe ind i en bestemt model. I mit arbejde er jeg altid på udkig efter det, der er meningsfuldt, for de mennesker jeg arbejder med. Det er ikke min opgave som familievejleder og psykolog at dømme eller fortælle, hvad der er rigtigt og forkert.

Jeg hjælper med at gå på opdagelse i dine tanker, handlinger og følelser, sådan at du kan få øje på, hvad der hhv. nærer og dræner dig, og hvordan du individuelt eller sammen med din familie kan håndtere de udfordringer du møder i hverdagen og livet, på den mest hjælpsomme måde.

I et forløb hos mig, får du både ny viden og forståelse, samt konkrete redskaber med fra gang til gang, sådan at du med nye handlemuligheder selv kan skabe de forandringer, du gerne vil – skridt for skridt. Viden i sig selv gør nemlig ingen forskel. Det er først når du implementerer den og handler på den, at du kan mærke en forskel.

 

Hos mig er det ikke noget, der er mærkeligt, skamfuldt eller pinligt. Hos mig er der derimod en mening med selv de særeste tanker og komplekse handlemønstre.

Jeg formidler min viden og teori på en jordnær og letforståelig måde, og det er evige mit mål, at du gennem et forløb hos mig reelt skal opleve at få det bedre, og ikke blot opleve at være i krise på en mere avanceret måde.

Hos mig er der højt til loftet, stor rummelighed og ikke langt fra tårer til grin.

 

Min særlige ekspertise som psykolog og familievejleder

Jeg har særlig ekspertise indenfor parterapien og det felt, der knytter til hverdagen med børn – dvs forældreskabet/moderskabet, parforholdet og børns udvikling og trivsel individuelt og i en søskendeflok.

Derudover har jeg også lang erfaring med udviklende samtaleforløb med mennesker, der ønsker at blive klogere på sig selv og finde sig bedre til rette i livet.

Udover traditionelle terapi- og rådgivningsforløb i klinikken i Århus, tilbyder jeg – som måske den første psykolog i Danmark – onlineforløb for forældre, der ønsker at skabe positiv og varig forandring i deres hverdag. Enkelt, fleksibelt og effektivt. Læs mere om onlineforløb her og her.

Den faglige ekspertise går hånd i hånd med det faktum, at jeg også er et helt menneske og ikke kun psykolog og/eller familievejleder. Jeg lever selv et liv med børn og parforhold, og du vil derfor ikke møde en ekspert uden forbindelse til virkeligheden, men derimod med dyb ydmyghed for alle de finurligheder og store frustrationer livet bruger med sig, når kærlighed, drømme og relationer fylder i det.

 

Privat

Født i 1979 i Kalundborg, nu bosiddende i Odder syd for Aarhus. Mor til tre piger fra 2004, 2007 og 2013, som jeg har sammen med Flemming, der er musiker.
Jeg har kreative evner og trang, og jeg strikker så snart jeg kan komme til det. Jeg har også en symaskine, som jeg håber at kunne genoptage min affære med inden længe. Den fik lidt hårde kår, da jeg startede min forretning.
Derudover interesserer jeg mig for skønlitteratur, amatørhaven, at bage kager, samfundsforhold og politik, loppemarkeder, bæredygtighed og givende snakke med gode venner.

Har du lyst til at læse lidt mere om personen bag psykologen, så læs her.

 

Interesseret i mere?

tilmeld dig mit nyhedsbrev her og få straks et gratis videokursus om konflikthåndtering i børnefamilien. Så kan du samtidig også ”møde mig”, og få en fornemmelse af hvem jeg er, og hvordan jeg formidler min viden som familievejleder.

Et andet sted at møde mig er på bloggen, hvor jeg jævnligt skriver om psykologiske emner knyttet til livet med børn, med en partner og med sig selv.

Du finder flere gratis muligheder for inspiration og redskaber her, ligesom du kan følge mig på Facebook og Instagram.Psykolog og familievejleder Heidi Agerkvist

 

 

God fornøjelse!

Heidi Agerkvist
Familievejleder og Psykolog

 

 

 

 

 

Herunder kan du se et uddrag af mit CV:

Erfaring:

Psykolog i Psykologhuset Store Torv i Århus (2006-07)

Psykolog i Pædagogisk Psykologisk Rådgivning (PPR) Horsens Kommune (2008-2013)

Praktikvejleder og supervisor for psykologistuderende (2011)

Tillidsrepræsentant for Cand. Psych. gruppen i PPR Horsens (2011-12)

Underviser på diplomniveau på VIA UC Horsens  (2011-2012)

Psykolog i Det Palliative Team, Aarhus Universitetshospital (2014)

Stifter og ejer af virksomheden “Psykolog Heidi Agerkvist” (2013)

Foredragsholder og underviser i børnehaver, på pædagoguddannelsen, på skoler mm. (2013 – )

Supervisor for pædagoger og lærere og psykologer under autorisation (2017 –

 

Uddannelse: 

Uddannet Cand. Psych fra Aarhus Universitet (2006)

Autoriseret af Psykolognævnet (2010)

Før-lederuddannelse v. Horsens Kommune (2012)

Efteruddannelse i supervison af andre faggrupper v. Benedicte Schilling (2012 og 2013)

Kurser i Encounter centered Couples Therapy v. Hedy Schleifer (2016 0g 2017)

Efteruddannelse i mentaliseringsfokuseret, tilknytningsbaseret og emotionsfokuseret parterapi hos Lone Algot jeppesen (2017)

Modtager løbende supervision hos Lone Algot Jeppesen

Externship – EFT parterapi hos Jette Simon (2021)

Optaget på parterapeuter.dk

 

 

Publikationer

Agerkvist, H. (2007): Forebyggelse mod Skilsmisse. Psykolog Nyt, vol. 8, pp. 16-19.
Trillingsgaard, T., Edelslund, S. & Agerkvist, H. (2006): Parrådgivning i Vejle Amt. Erfaringer og resultater. Vejle Amt.

Agerkvist, H. (2006): Parterapi – en undersøgelse af tilknytning, alliance og effekten af intervention. Kandidatafhandling ved Psykologisk Institut, Aarhus Universitet.

 

Du kan se et mere komplet CV her

 

Her kan du se hvad nogle af de forældre, som har opsøgt min hjælp, siger om at arbejde sammen med mig som deres familievejleder: 

 

Det fantastiske ved dig er, at jeg føler mig forstået ret hurtigt. Det er dejligt. Du kapsler hurtigt ind og oversætter for mig, hvad der er på spil. Det giver håb og nye handlemuligheder. Jeg kan godt lide, at du er så konkret. Der er noget nyt, jeg kan gøre lige nu. Og det er noget jeg virkelig har lyst til“.

Signe

 

♡♡♡

 

 

Vi er en familie på 4, som, udover min mand og jeg, består af vores to døtre på henholdsvis 3 og 7. Vores mindste datter har en stærk vilje og et godt temperament, og gør det til tider vanskeligt for os som forældre at sætte rammerne og tage styringen. Vi havde igennem et halvt år kæmpet hårdt med retten til at definere de for os at se nødvendige rammer og regler. Det var opslidende for os alle 4, relationen til den mindste datter blev uhensigtsmæssig, og vi oplevede ikke at vores bestræbelser og fokus bar frugt, snarere tværtimod. Konflikterne blev flere og voldsommere. Vi var faret vild, havde ikke noget overblik og ikke nogen løsning som vi reelt troede på. Vi var frustrerede og bekymrede.

Vi havde ledt efter hjælp, og synes det var en jungle. Skal man vælge en psykoterapeut, en pædagogisk konsulent, en psykolog, en familievejleder. Vi faldt over Heidi og havde tre onlinesamtaler over to måneder, og det var lige den hjælp vi rakte ud efter. Vi fik dels en forståelse for hele situationen, som var brugbar i forhold til vores egne følelser og forholdemåde. Dels fik vi konkrete redskaber og ikke mindst en tro på, at vi kunne komme videre. Allerede efter 1 uge begyndte konflikterne at blive færre og nemmere, og vi er i dag 2 måneder efter den første samtale et helt andet sted som familie. Det er en stor lettelse!”.

Lotte

 

♡♡♡

 

 

Jeg er meget kritisk med, hvem jeg bruger til sparring på mine private problematikker. Jeg lægger vægt på flere ting.
Først og fremmest er kompetent sparring for mig en fagligt dygtig psykolog, terapeut eller familievejleder, der har en høj grad af viden om netop det felt, jeg har brug for sparring inden for. Derudover leder jeg efter en skarphed til at se sammenhænge, som jeg måske ikke selv kan se, evnen til at lytte rigtig godt efter og se “bagom” det, jeg fortæller. Og ikke mindst søger jeg en værktøjskasse af gode ideer til løsninger og nye handlemuligheder.

Det fik jeg ved Heidi, da jeg fik en enkelt session ved hende over telefonen en eftermiddag, hvor jeg virkelig havde brug for “andre øjne” på en problematik, jeg havde brug for andre vinkler på. Hos Heidi er der er ingen varm luft og væven frem og tilbage. Hun fortæller, hvad hun ser og giver helt konkret sparring.
Heidi får mine varmeste anbefalinger.

Maj 

 

♡♡♡

 

 

Jeg har fået øje på min egen rolle i familien, og hvad jeg kan gøre anderledes, så jeg ikke hele tiden er så hektisk og stresset. Og så er det blevet tydeligt for mig, hvad der er vigtigt for vores børn hver især, og jeg er i gang med at øve mig i at give dem det. Det er lidt svært, for jeg skal vænne mig til, at det er noget andet, end jeg troede det var. Men der er allerede mange små fremskridt.

Det har været meget hjælpsomt, at jeg kunne tage en situation ad gangen og gennemgå den. Det gjorde det meget mere overskueligt at gå i gang. Før var det hele bare ét stort rod, og jeg fik lyst til at gå væk fra det, i stedet for at tage fat, for jeg vidste ikke hvor jeg skulle starte.

Hanne

 

♡♡♡

 

 

Jeg var lige ved at give op. Den var helt gal med min ene datter. Jeg synes vi havde prøvet alt. Og jeg var så udmattet. Alting var en konflikt. Hele tiden. Hver dag. Det var som at være faret vild ude i en skov. Men nu har du vist mig en vej jeg kan gå. Nu kan jeg se den, og nu skal jeg bare holde mig på vejen. Og det kan jeg godt finde ud af. Det er blevet meget enkelt

Louise

 

♡♡♡

 

 

Comments are closed.