Parterapi i Århus

6 Shares

 

 

Har du brug for parterapi i Århus?

● Mange skænderier?
● Har I mistet kontakten?
● Savner du mere nærhed?
● Er du i tvivl, om I kan mødes igen?
● Har I oplevet utroskab?
● Er I gået i stå?
● Vil I gerne udvikle jer sammen?

 

Der kan være mange grunde til, at du er landet på denne side. Måske er du i tvivl, om I skal fortsætte sammen. Måske har I lyst til at udvikle jer sammen, og forebygge at I glider fra hinanden. Måske har I oplevet ting, som har skabt afstand.

Måske er jeres kommunikation så udfordret, at I enten kommer op at skændes, hver gang I taler sammen, eller I er helt holdt op med at tale sammen, fordi det altid går galt. Måske har I fået børn og mærket, at det har påvirket jeres parforhold mere, end I troede det ville. Måske står I der, hvor det føles som om, det hele hænger i en tynd tråd, og I er nødt til at gøre noget for at redde forholdet. Måske føles det som sidste chance.

Vejene til at opsøge parterapi er mange, og der er ikke nogen, der er mere rigtige end andre.

 

Ligeledes er der mange grunde til at passe godt på sit parforhold.

Udover at en høj trivsel i parforholdet hænger stærkt sammen med en høj trivsel i livet generelt, betyder kvaliteten af parforholdet rigtig meget for hele familiens trivsel. Forskningen peger entydigt på, at forældrenes trivsel i parforholdet er et vigtigt element for børnenes udviklingsmuligheder og trivsel.

 

Tryghed og tilgængelighed

En af de vigtigste faktorer for et stærkt og bæredygtigt parforhold er, hvorvidt I som par føler jer trygge i parforholdet.

Der er mange aspekter, som spiller ind på graden af den tryghed. Hvordan er stemningen? Hvordan taler I til hinanden? Føler du dig forstået? Hvordan håndterer I uenighed? Tør du være sårbar? Oplever du, at din partner bakker dig op?

I parterapien er mit fokus at hjælpe jer til at se, hvad der bidrager til mere tryghed mellem jer, og hvad der skaber større utryghed. For når man er utryg, trækker man sig og lukker ned for tilgængeligheden. Og netop oplevelsen af at være i relation med en partner, som er utilgængelig, bidrager til mere utryghed og mindre kontakt.

Det kan ikke undgåes, at vi til tider er mindre tilgængelige end andre, og at kontakten mellem os ryger. Det er uundgåeligt, ganske naturligt og i sig selv ufarligt.

Det vigtige er ikke at være i ubrudt kontakt hele tiden, men derimod at vide, hvordan man som par genskaber kontakten igen, når den ryger.

 

Parterapi giver nye kompetencer

I parterapien træner vi de kompetencer, der bidrager til højere tryghed i jeres parforhold, og dermed mere tilfredshed i og med parforholdet. Det handler bl.a. om evnen til at række ud og være til rådighed for at kontakten kan genskabes, selvom du måske har lyst til at give op eller skælde din partner ud.

Samtidig træner vi også at kunne kommunikere konstruktivt. Dvs at kunne tale om de vigtige ting i jeres parforhold på en måde, hvor det ikke handler om at argumentere eller angribe og forsvare, men istedet om at lytte, forstå og komme videre sammen som et team – også selvom I er uenige.

Det kan lyde tungt og meget alvorligt at gå i parterapi. Min erfaring er, at det kan føles lidt grænseoverskridende og angstfyldt at tage hul på, men at parrene ret hurtigt oplever lettelse og kan se, at der er håb for at kunne styrke kontakten og passe bedre på sig selv og hinanden i parforholdet. Ofte grines der en del undervejs i terapien.

 

At gå på besøg hos hinanden

Når jeg laver parterapi, er mit fokus altid at hjælpe jer til at vende jer ind mod hinanden i stedet for væk fra hinanden. Jeg hjælper jer også med at invitere hinanden på besøg I jeres eget perspektiv, og samtidig selv vove at tage imod de invitationer, I modtager. For når vi får blik for hinandens intentioner og bevæggrunde, er det meget nemmere at forstå og tage imod hinanden – også selvom den form, vores partners budskab kommer i, vækker lidt modstand eller forsvar i os.

 

Ud med skyld – ind med ansvar

Og til dig hvis partner har spurgt, om du vil med i parterapi. Måske vil du gerne, men er også lidt nervøs for, om det går ud på at finde ud af, hvis skyld det er, at I står der, hvor I gør. Til dig vil jeg blot sige, at jeg slet ikke opererer i skyld. Overhovedet.

Ingen parter i et par er den skyldige. Derimod har begge parter ansvar for at værne om og give næring til relationen. Alt hvad I siger og gør (eller ikke siger og ikke gør) i jeres parforhold er med til at styrke eller svække relationen og kontakten mellem jer.

Min opgave som parterapeut er at hjælpe jer med at få karrusellen til at køre den rigtige vej, hvor en vågen og nærværende kontakt mellem jer, giver jer lyst til at blive ved med at investere i jeres relation og kærlighed.

 

Hvad koster parterapi?

En parterapi session hos mig koster 1.600 kr og varer 75-90 minutter.

Et stykke inde i forløbet kan det give god mening at overgå til sessioner af en times varighed.

Sessioner af en times varighed koster 1.175 kr.

 

 

Parterapi Århus v. Psykolog Heidi Agerkvist

 

Du er velkommen til at kontakte mig, før du evt booker en tid, hvis du har spørgsmål eller brug for at afklare, om jeg kan hjælpe jer, der hvor I står.

 

 

 

Bedste hilsner
Heidi Agerkvist

 

 

Vi er nødt til at fortælle dig, at vores forløb hos dig er noget af det bedste vi har gjort. Vi taler om det som en “før og efter Heidi”. Et kæmpe TAK for det. Det er svært at sætte ord på, hvad der er ændret, men vi er meget tættere på hinanden og har en anden forståelse for hinanden. Ikke mindst også vigtigheden for hele familien af, at vi har det godt sammen.

Heidi og Christian – gift og forældre til to drenge

 

 

Jeg er efteruddannet i mentaliseringsfokuseret, tilknytningsbaseret og emotionsfokuseret parterapi hos Lone Algot Jeppesen, som jeg også løbende går i supervision hos.

Derudover har jeg flere gange deltaget på Hedy Schleifers Encountercentered Couples Therapy workshop og tilegner mig løbende viden og inspiration hos andre erfarne parterapeuter.

Jeg tilbyder parterapi i Århus.

 

Læs mere om:

Inividuelle samtaler

Familiepsykolog samtaler

6 Shares
Hent mit videokursus om konflikthåndtering i børnefamilien

Få videokurset om konflikthåndtering i børnefamilien

Konkrete og effektive redskaber til dine udfordringer i hverdagen med børn

★ Løbende tips og inspiration til mere ro og glæde i familien

★ Få den nyeste viden først

(Koster kun din mailadresse)

.

You have Successfully Subscribed!