8736 timer – med god energi eller hængemule?

Anmeldelse af ParPlan 2014

Der er 8736 timer på et år. Nogen siger, at det er smart at sove 8 af dem pr døgn. Det er 2920. Så er der 5816 vågne timer tilbage. Lidt flere, hvis man som jeg ikke altid får 8 timers søvn.
5816 timer vågne timer i 2014. Mindst…. Hvordan skal de bruges?

Maj Wismann er sexolog og parterapeut og har kreeret ”ParPlan 2014”, som jeg har fået mulighed for at snuse til sammen med min mand.

ParPlan 2014 er et simpelt men meget fint redskab. Ideen er ret enkel. Det går ganske enkelt ud på at stoppe op og kigge på sit parforhold, og tage en række bevidste beslutninger, om hvad det skal indeholde, hvordan det skal føles, og hvad der skal skrues op og ned for i 2014. Og så handle på det. Simpelt og virkningsfuldt.

Ebogen er fuld af spørgsmål – ingen planer og ingen opskrifter. Og tak for det!
Ideen er, at vi er vores egen plan og opskrift. Ebogen tjener som redskab til at blive bevidste om, hvor vi står her hvor 2013 er slut, og hvad vi gerne vil med det nye år, som står klar til at blive indtaget. Af os. Sammen.

parforholdSå da ungerne var puttet og kaffen havde trukket, gik vi i gang med at kigge på 2013 og hvad vi kunne lære af det.
Vi har meget at være glade for – sådan helt overordnet set. Meget hurtigt blev det også tydeligt, at parforholdet hele sidste år har stået rigtig meget i forældreskabets tegn. Det er ikke så mærkeligt, eftersom vi i februar føjede vores tredje datter til flokken af piger. Og det har været fint, at det har været sådan. Det har givet mening. Men det var nu alligevel også lidt fint, at blive opmærksom på, at det har fyldt så meget, som det har. Og at det nu er tid til også at vende blikket lidt mere i retning af vores voksne relation.

Ebogens anden del inviterer til at drømme stort om 2014. Hvad vil vi gerne opleve sammen? Hvordan skal parforholdet føles? Hvor er vores udfordringer? Og hvad kan vi gøre endnu bedre?
Vi ikke færdige med den del endnu. Vi har flere drømme, der skal på listen. Det er dejligt at drømme, og give sig selv lov til at tænke stort og vildt og kærligt. Det kan vi godt bruge et par aftener mere på.

Jeg er efterladt med en dejlig fornemmelse af, at ting vi på sin vis godt vidste, nu er blevet tilpas tydelige til, at vi kan handle på dem. Vi har fået – eller givet os selv – en kærlig reminder om, hvad der gør os godt, og hvad der skal ryddes ud i. Og nu har vi en fin lille bog fyldt med vores aftaler, ønsker og drømme for od og for parforholdet det næste år. Det er slet ikke så dårligt.

Og så smiler jeg stadig over, at vi på spørgsmålet ”Hvordan bliver vores parforhold i 2014?” hurtigt og højt svarede ”Godt!” i munden på hinanden! Det er da et ret godt udgangspunkt for de 8736 timer!

Du kan finde Majs nyeste ParPlan her, hvis du er mere nysgerrig og måske gerne selv vil skærpe bevidstheden på, hvad der gør dit parforholdet hjemme hos jer endnu dejligere.

 

 

Læs også:

Parterapi i Århus

3 gode grunde til at passe på dit parforhold

 

Skriv din kommentar