Hver dag starter det forfra

En anderledes bog om at være mor  – vol 1.

 

Kender du Line Jensen?
Nej sikkert ikke.
Line Jensen - Hver dag starter det forfra

Men kender du så linejensen_illu?

Hvis ikke, skal du glæde dig over, at et hyleskægt bekendtskab ligger lige for næsen af dig nu.

Hvis du allerede kender hende, forstår du, hvorfor jeg har glædet mig til at råbe lidt højt om hende her. I hvert fald hvis du har lidt selvironi og ikke er forfalden til selvhøjtidelighed i dit forældreskab. Er du det, synes du nok ikke hun er specielt skæg.

 

At tegne er at overleve

Line Jensen eller eller LineIllu, som hun er kommet til at hedde inde i mit hoved, er første forfatter i min serie af anmeldelser af anderledes bøger om at være mor. Line har nemlig skrevet, …. eller allerede her bliver det anderledes. For jo bevares, der er da ord i hendes bog Hver dag starter det forfra, men det er ikke så meget ordene, der udgør hjertet i hendes bog. Det er til gengæld hendes helt fænomenale tegninger.

I får en af dem her:

Hver dag starter det forfra lilla kop

 

Og en mere her:

 

Alle andre kan klare det Hver dag starter det forfra

 

Jeg elsker når nogen på en helt simpel og underspillet måde, kan pinpointe det helt centrale og gerne komiske/paradoksale/tragiske/rørende i en situation. Og det skal jeg denondehylme lige love for, at Line kan.

Scener fra mit – og dit – liv

Hendes tegninger er helt simple (hvilket med garanti ikke er så nemt, som det ser ud!) og måske derfor står budskabet tydeligt frem. Budskabet om hverdagen og alt hvad den byder på, når man har inviteret parforhold og børn og husprojekter og almindelig prøve-at-få-det-hele-til-at-hænge-sammen ind i den.

For dybest set er det en slags dagbog fra hendes hverdag. Scener fra et familieliv. Som lige så godt kunne være mit. Og dit. Og det er derfor, det er sjovt. Og derfor det til tider også trækker en lille tåre eller giver et stik i hjertet at se hendes tegninger.

Line har det mod, mange af os andre sikkert også har, men som vi kommer til at gemme væk i bunken af gode undskyldninger for ikke at stå ved det alligevel. Vi gemmer os bag flotte filtre på Instagram, og vi støvsuger inden svigermor kommer, for hvad nu hvis nogen skulle tro, at vi ikke har styr på det i det der superlykkelige familieliv, vi har skruet os ned i.

Det gør Line ikke – og det er derfor jeg elsker hende.

Hun gemmer sig ikke bag noget som helst, men åbner døren på vid gab og smasker ærligt kaos og kærlighed lige i fjæset på os. Line tegner sig selv med strithår og skæve lidt lange bryster midt i børnehurmlumhej og en musikermand, hun elsker højt, men næsten har glemt hvad hedder, fordi han hele tiden er på tour med Poul Krebs, Savage Rose, Steen Jørgensen eller en anden stor kanon, der spiller koncert onsdag til lørdag uge efter uge.

Det ser fx sådan her ud:

 

Hver dag starter det forfra Kjeldsen

 

 

Og bagefter ser det sådan her ud:

Hver dag starter det forfra hvor bor du

Hver dag starter det forfra hvem er du

 

Imens holder hun styr på børneland. Fra sofaen. For hendes ene fod har af uvisse grunde besluttet sig for ikke at virke cirka samtidig med, at barn nummer to landede. Alle jer der har været alene med et barn på 0 år og et på 2 år bare en formiddag, kan nok godt forestille jer, at det ikke ligefrem er en fest, når man topper det med musikermand på tour og uduelig fod. I flere dage. Hver uge.

Heldigvis for os, skete det for præcis Line, for det var dér på sofaen de første tegninger til bogen blev til. Og det er kun Line, der på den måde kan indfange alt det familielivet indeholder med sin sprøde, sårbare, sjove, og spot on kærlige pen.

 

Den her gik lige i genkendeligheden hos mig. Nøj, hvor har jeg løbet rundt om mig selv alt for længe i de dyrebare minutter, hvor jeg virkelig skulle bruge tiden allerbedst, når den nu endelig var min. Angsten for det forkerte valg x 1000!!

 

Når tiden er alt for dyrebar

 

Hver dag starter det forfra

Hver dag starter det forfraHver dag starter det forfra er den mest oplagte barselsgave overhovedet. Også selvom barnet ikke længere er helt nyt. For det er aldrig for sent at grine lidt af sig selv 😉

Rygterne siger at der er en ny bog på vej – vistnok om parforholdet. Den glæder jeg mig til!!

 

Hver dag starter det forfra kan købes i Lines shop (hvor hun også har andre gode sager på lager), og i en boghandel nær dig.

Line deler generøst sine tegninger på instagram under @linejensen_illu

 

God læselyst!

 

Heidi Agerkvist anmelder hver dag starter det forfra

 

Bedste hilsner

Heidi

 

 

 

 

Kender du en anderledes bog om at blive/være mor, som skal med i serien her, så giv mig endelig et tip!

Find flere boganmeldelser her:
Kære Verden – Jeg er blevet mor

MOR

Hvorfor skal skoletasken være så tung?

3 Responses to Hver dag starter det forfra

 1. Avatar for Trine
  Trine 13. juni 2020 at 19:50 #

  Prøv at se om du synes, “Mor forfra” kunne være interessant.

 2. Avatar for Mille
  Mille 21. marts 2019 at 10:09 #

  Hejsa
  Du skal klart have “Fårking gravid – En fremmed flytter ind”, af Sofie Linde med i din anmeldelsesportefølje – den beskriver spot on, hvordan det er at være gravid.. 😉

  • Avatar for Heidi Agerkvist
   Heidi Agerkvist 22. marts 2019 at 9:03 #

   Tak! God ide 🙂

Skriv din kommentar