Det store regnestykke

Det store regnestykke – endnu en anderledes bog om at være mor

Knap havde jeg trykket ”udgiv” på min anmeldelse af Line Jensens bog Hver dag starter det forfra, før hun var klar med den næste. Den svære 2’er.

Den hedder Det store regnestykke, og den ser sådan her ud:

Det sorte regnestykke

Hvor Hver dag starter det forfra handler om tiden på barsel med barn tre, musikermand på turné og en fod, der har besluttet sig for ikke at virke efter hensigten, handler Det store regnestykke om at få …ja, det store regnestykke til at gå op når barslen er slut, og alle mand og kvinder og børn igen skal ud i det, vi kalder den virkelige verden og gøre karriere og tjene penge og holde samfundet i gang og al den slags.

Med den velkendte og kraftigt selvbiografiske (tror vi da nok…?) streg illustrerer Line både skarpt og nænsomt de mange sårbare, tragikomiske, udmattende og livsbekræftende situationer børnefamiliehverdagen kaster efter os.

Og jo, bogen handler om arbejde og karriere og penge og flere ting fra den kategori. Fx her:

 

Det store regnestykke

….

 

Det store regnestykke - hvem er syge?

Yay!!

 

 

Det store regnskab - om sygdom

 

Lige præcis den her situation er en af de mest stressende for samtlige forældre jeg har mødt. Nøj, hvor kan kan man komme ud i (ufede) hjerner af sig selv, som man slet ikke vidste fandtes, når man hører sig selv argumentere for, hvorfor lige præcis MIT arbejde er vigtigst i dag. Altså vigtigere end det syge barn…?!?!?!?

 

 

Må jeg godt gå nu?

Åh, så genkendeligt…..

 

Det store regnestykke

Også vældig genkendeligt for en musikerkone som mig
(omend ikke helt på samme star-niveau herhjemme)

 

 

Men den handler mest af alt om at finde sig selv. Og hinanden.

Som her:

Træt med træt på

Følelsen af at kunne skrabes op med en fejebakke……

 

Det store regnestykke - Det er mest synd for mig

Det er SÅ opslidende et sted….

 

Det store regnestykke - well...

Well….. Tak, tror jeg nok. Eller….

 

Har jeg?

Havde jeg ikke……?

 

Det store regnestykke - sure løg

Jeg ved det heller ikke……

 

 

De gode intentioner

❤️

 

Det store regnestykke - kærlighed

Den evige balance mellem alt det der er vigtigt – og det der er allervigtigst

 

Det må være godt nok

Tank hvis vi allesammen turde tro på, at det hele er godt nok….
Bare en tanke….

Du er ikke alene – heller ikke om angstmonsteret

Line Jensen - Det store regnestykkeJeg har fulgt Line på Instagram noget tid, og jeg har både grinet og følt mig genkendt og spejlet på alt det der indeni, som fylder og rumsterer, og som vi alle sammen kan komme til at tro, at vi er de eneste der bøvler med, mens alle andre bare har styr på det og lever det gode liv.

Line har opfundet sit eget begreb for al den tvivl og usikkerhed, der kan opstå, når man stiller sig frem i verden med noget, der betyder noget for en – om det så er børn eller en bog eller et andet stykke af sig selv. Line kalder det for angstmonsteret. Og det kender jeg godt!

Jeg har også rystet i både bukserne og sjælen en hel del gange, når jeg har sendt noget der var mit ud i verden. Det føles både nødvendigt og samtidig sårbart. Ryste-ryste. Det dejlige er, når andre siger ”Det kender jeg godt” eller ”Sådan har jeg det også”. Pheeew, så sænker skuldrene sig og vi føler os mindre alene. Vi har brug for at høre til, og angstemonsteret kan især få fat, hvis vi mister fornemmelsen af den forbindelse til andre.

Jeg ved, at der er mange svar på ”Hvorfor har du lavet en her bog, Line?” – spørgmålet, og ét af dem er (noget i retning af) ”Fordi vi ikke skal føle os så alene i de til tider desperate forsøg på at få det store regnestykke til at gå op. Vi padler alle sammen lidt forvirrede rundt”.

Det store regnestykke  – hvor er det hemmelige facit?

Det store regnestykker er let læst, forstået på den måde, at der ikke er specielt mange bogstaver at tygge sig igennem. Men blot fordi den ikke nødvendigvis tager lang tid at komme igennem, så bliver den nu hængende i systemet en god rum tid efter sidste side. Både som et indspark i den evige forholden sig til, hvad der egentlig er vigtigt i et liv og en hverdag med børn og parforhold og ambitioner om en eller anden version af et arbejdsliv. Og også som en blød dyne over den udmattede og forvirrede morkrop og -sjæl, der ikke behøver at føle sig så alene og så fortabt i dansen med regnestykket. En del af at få det store regnestykke til at gå op, er at droppe ideen om at der findes en smart løsning, der får alt bøvlet til at forsvinde. Det bøvl er livet, og det bøvler lidt mindre, hvis vi ikke hele tiden fortæller os selv, at vi er de eneste, der ikke har regnet den ud, mens alle de andre har nailet den og er kommet af med bøvlet.

Læs Det store regnestykke, hvis du kan se fidusen i at grine lidt af dig selv, droppe selvpiskeriet og tillade dig selv at trække vejret lidt mere frit midt alt cirkusset.

Du kan finde Line på instagram – og det synes jeg klart du skal!
@linejensen_illu

 

Bedste hilsner

Heidi Agerkvist

 

 

 

 

 

 

Læs også: Hver dag starter det forfra

Læs også: Kære Verden – jeg er blevet mor

 

Skriv din kommentar