Marlene Lyby

Marlene Lyby

I klinikken i Badstuegade samarbejder jeg med Marlene Lyby. Marlene har erfaring fra både forskning og terapi. I forskningen har hun bl.a fordybet sig indgående i, hvilke faktorer der er med til at skabe varig og hjælpsom forandring for os som mennesker. I terapien er Marlene nysgerrig og nærværende og har en fri og let tilgang til samtalerne. Marlene tilbyder både parterapi, forældresamtaler og individelle forløb – både i klinikken  og online.

Jeg har bedt Marlene præsentere sig med egne ord. Dem finder du her:

 

Mennesket bagved mønsteret

Marlene LybyJeg har gennem min forskning og mit arbejde som selvstændig psykolog arbejdet med det, der kaldes en systemisk tilgang til psyken og mennesket bag. Det lyder måske en kende tørt, men grundlæggende handler det om, at vores følelser indirekte viser os, hvad vi har behov for, det svære er at lytte til og forstå dem – specielt hvis vi er kørt fast i en bestemt rutine.

Jeg er overbevist om, at alle gør det bedste de kan med de forudsætninger og den forståelse de har. Derfor arbejder jeg ikke med rigtigt og forkert, men i stedet med fokus på at finde ind til de ressourcer I måtte have som individ, par eller familie, men som er faldet i baggrunden under den situation I befinder jer i.

Min tilgang

Jeg arbejder primært emotions- og mentaliseringsfokuseret. I forhold til individuelle forløb betyder det, at vi sammen undersøger hvilke skabeloner, du har lært for at holde kontakten til og løse konflikter med dine nære. Disse skabeloner er ofte forældede og ikke passende for dine nuværende relationer. Dine følelser kan derimod guide dig mod det, du længes efter, og sammen udforsker vi måder, hvorpå du kan blive tryg ved at udtrykke dette til dine omgivelser.

I parterapi kigger vi først og fremmest på, hvilke mønstre der gentager sig i jeres kommunikation, og hvilke antagelser der ligger til grund for disse. Det er med andre ord mønsteret i jeres kommunikation, der er skurken og ikke jeres individuelle adfærd. Sammen kan vi forstå, hvorfor I ender i jeres nuværende blindgyder, og vi vil udforske andre måder at kommunikere på, der i højere grad opfylder jeres længsler og behov for kontakt og omsorg. Målet er at vi sammen transformerer smertefulde begivenheder til en konstruktiv og udviklende proces for jeres relation.

I familieterapi er mit fokus at skabe de bedste forudsætninger for alle familiens medlemmer. Det involverer at forstå jeres individuelle behov, samt hvordan I udtrykker dem til hinanden. Her udforsker vi nye måder at forstå konflikt, samt de behov der ligger til grund herfor. Dette gør vi for at løsne op for de fastlåste mønstre i dagligdagen og fremme en nysgerrig og udviklende tilgang i jeres relation.

Hvorfor jeg er psykolog

Det bedste sted at forstå menneskets udfordringer, længsler og behov, er midt i den interaktion, jeg oplever når jeg sidder overfor en person eller et par. Jeg brænder for mit arbejde og jeg arbejder med respekt for jer som individer og for jeres relation. Uanset målet eller rammerne for terapien, vil forløbenes varighed og indhold tilpasses fuldstændigt til jeres behov og ønsker.

Jeg ser frem til at møde jer!

De bedste hilsner

Marlene Lyby

 

Samtaler med Marlene kan bookes via mail@heidiagerkvist.dk eller på 50 42 36 30

 

Priser hos Marlene er:
• 
Individuel samtale (50-60 min): 1.000 kr
Parterapi (80-90 min): 1.600 kr
Familiesamtale (80-90 min): 1.600 kr

 

OBS:
Pr 1. november 2021 vil priserne være:

• Individuel samtale (50-60 min): 1.100 kr
Parterapi (80-90 min): 1.700 kr
Familiesamtale (80-90 min): 1.700 kr

0 Shares