“Hverdagen er rarere – jeg elsker min søn lidt mere nu”

 

Stine elsker hverdagen mere nu

 

Her er Stine

Sekretær, 36 år, gift med Kristian og mor to to livlige unger på hhv 1,5 og 4 år.

Stine siger om sig selv, at hun primært er mor og kæreste.

Samtidig har veninderne en stor plads i hendes hjerte. Den sparsomme fritid prioriteres sammen med dem. Det giver energi og gode grin at spendere en aften med dem.

Og så går fritiden også med at tænke for meget. “Det arbejder jeg på”, siger Stine og bekræfter dette, ved sekundet efter at slå fast – helt uden at blinke – at hun værdsætter kærestetid og mig-tid.

 

 

Når hverdagen gnaver

På mange måder er Stine en helt almindelig mor anno 2017 i en helt almindelig børnefamiliehverdag – også anno 2017. Nok at se til, masser af håb og drømme, masser af kærlighed.

Og masser af daglige udfordringer med konflikter, og tvivl om hvad der er det rigtige at stille op med sådan en familie, når man nu bare gerne vil have en hverdag, som er rar at være i.

 

Og det var den ikke. Hverdagen.

 

Den var præget af alt for mange konflikter med familiens 4 årige søn. Det var svært for både Stine og hendes mand at håndtere, og de vidste godt begge to, at der var noget, der ikke var som det skulle være. Som stine siger:

“Det ved man jo godt , når man råber af sin dreng i ren afmagt”.

 

Så Stine måtte gøre noget. Og det gjorde hun.

Hun tilmeldte sig  Styrk Hverdagen i Børnefamilien. Og da hun havde været igennem alle fem moduler og også snuset til bonusmaterialet, fik jeg sådan en rørende mail fra hende, at jeg straks spurgte, om jeg ikke måtte interviewe hende – og dele det med alle jer der læser med her.

Og Stine sagde ja!

Så hæng på her, for Stine har nogle meget fine ting på hjerte.

 

 

Du har ikke deltaget på onlineforløb før. Hvordan landende du på mit? Og havde du forbehold overfor at det var online?

Nej, jeg havde ikke nogen forbehold.

Jeg har læst nogle af dine nyhedsbreve/artikler og fået dig anbefalet af en veninde, og det virkede som god måde at arbejde på. Og med en times tid i bilen hver dag var der heller ingen undskyldning for ikke at komme igang med at lytte til lydfilerne. Det var helt sikkert også nemt at få manden med på den med den arbejdsmetode.

 

Styrk hverdagen i BørnefamilienHvad har du været gladest for ved onlineforløbet?

Vi har især brugt lydfilerne, og jeg har hørt dem nok flere gange end min mand. Det har været terapeutisk. Personligt fiser det bedre ind at lytte, end hvis jeg læser noget 🙂

Og så er det jo bare fantastisk, at man altid kan gå tilbage og plukke det, man lige har brug for her og nu, samt få bonusinfo, fordi materialet altid er der. Jeg har i hvert fald meget tilgode endnu. Og da ungerne har fået mit temperament, skal jeg nok få brugt materialet ved senere udfordringer 😉

 

Hvorfor meldte du dig til?

Vi meldte os til, fordi vi havde mange konflikter og vanskeligt ved at håndtere vores 4-årige dreng, og godt vidste at noget gjorde vi helt galt. Det ved man jo, når man råber af sin dreng, i ren afmagt. Vi havde også sat gang i psykologen i børnehaven for at få hjælp.

 

Hvad har I fået ud af forløbet?

(og det var så her jeg fik blanke øjne…)

Efter kort tid med nye tiltag pga onlineforløbet oplevede vi, at det lettede og konflikterne blev færre og hverdagen rarere. Jeg tror faktisk, jeg kom til at elske min dreng lidt mere lige pludselig, fordi jeg så nogle ting, jeg ikke gjorde før.

Vi har fået en mere kærlig og glad dreng, som er blevet bedre til at kommunikere/ modtage information og anvisninger, fordi vi forældre er blevet bedre til at kommunikere med ham.

Jeg er blevet en bedre mor og kone (fordi jeg ikke eksploderer mere), og jeg har meget længere line at gøre med. Min mand siger endda jeg er mere i balance og roser mig, når konflikter løses på rolig vis.

 

Hvis du skal nævne én ting ved onlineforløbet, som virkelig har gjort en forskel for dig/jer i hverdagen, hvad er det så?

Det første modul med konflikthåndtering har været det mest afgørende for os, og det er jo tankevækkende, at det er os forældre der har skullet arbejde med os selv. Når jeg skal til at hidse mig op, lyder det inde i min knold “husk det er dig, der er den voksne og viser vejen”.

 

Kan du anbefale onlineforløbet til andre forældre?

JA, for pokker!
Det burde alle have tilbudt, når deres unger runder 3 års alderen!

Hvorfor? Fordi det kommer så fint rundt om hele pakken med at være forælder, far, mor, kæreste/kone. Og der er endda et afsnit, hvor man graver lidt i egen opvækst og får forståelse for, hvorfor man reagerer og er blevet som man er. Spændende! (Og jeg har åbenbart giftet mig med min far 😉 )

Og fordi det på ingen måde er belærende på en negativ vis.

Du forstår bare lige, hvad der rører sig i en mor-hjerne som min, og derfor er teknikkerne utroligt brugbare. Jeg har ikke tal på, hvor mange gange jeg har tænkt, “Åh det er jo mig”, mens jeg har hørt lydfilerne. Jeg vil helt sikkert søge råd hos dig igen, hvis det bliver aktuelt, og ikke mindst råde andre til at investere i familien med et forløb som dette.

Jeg er virkelig meget tilfreds!

Jeg fortæller om forløbet til alle jeg kender!!

 

 

Tak Stine – og godt gået!

Den slags forandring sker jo ikke, bare fordi man booker en plads på et onlineforløb.
Man er nødt til at investere sig selv i det – som du tydeligvis har gjort!

 

Styrk hverdagen, parforholdet og forældreskabet

Hvis du, ligesom Stine, også gerne vil mærke stærkere kærlighed til dine børn og mere ro i maven med at være forælder, så kan du komme igang med det samme.

Se her hvordan du kommer med ombord

Du er hjertelig velkommen på holdet af ambitiøse forældre, der vil noget med deres hverdag, deres børn og deres parforhold.

 

Husk at du får adgang til bonusmaterialet, straks du har skrevet dit navn på en plads.

Der ligger bla en håndfuld interviews med bla. Trine Kolding, Jane Faerber og andre kloge folk, som deler masser af viden og tips til en federe hverdag med børn. Og der ligger et fint bibliotek af spørgsmål fra tidligere deltagere, samt mine svar på dem. Med andre ord er der masser af inspiration at hente allerede om 2 minutter.

 

Klik her – hvis du vil have styr på den hverdag og skabe mere plads til kærlighed nu.

 

 

Velkommen ombord!

 

 

Psykolog Heidi Agerkvist - om at få skovlen under hverdagen

 

Bedste hilsner
Heidi

 

 

 

 

 

 

 

Skriv din kommentar