Der er andre veje at gå end terapi

Hvad tænker du på, når jeg siger “At gå til psykolog”?

Mange bliver helt trætte bare ved tanken.
Jeg forstår det godt.

På nogle måder har jeg et lidt tungt fag. Eller i hvert fald et fag, der kan se tungt ud udefra.
Lange forløb. Uge efter uge. Mange ord. Svære følelser……

Og selvom det jo sjældent foregår sådan i praksis, så kan forestillingen om det godt afholde en hel del fra at opsøge en psykolog, selvom de på en måde gerne ville.

 

En enklere vej….

Heldigvis er der mange veje at gå, og her skal du møde Janni. Hun var i gang med at sende sig selv og sin mand ned ad den mere traditionelle vej, men så slog de et sving og valgte en helt anden vej.

 

Vi troede vi skulle i parterapi

Janni og hendes mand var med på et af de tidligere hold på onlineforløbet Styrk Hverdagen i Børnefamilien. Da de var igennem alle moduler, lavede jeg (som jeg altid gør) en opfølgning på dem og hørte til deres vej gennem forløbet.

Jeg spurgte til, hvordan de havde fundet vej til forløbet, og hvad deres forventninger – og måske forbehold – var inden de gik ombord.

 

Janni sagde:

“Vi har aldrig prøvet det før, så det var lidt spændende. Vi var spændte på, om det kunne løse vores problemer. Vi var egentlig indstillet på at skulle i en længere omgang parterapi, men prøvede forløbet her i stedet. Og nu behøver vi ikke noget parterapi”.

 

Styrk hverdagen iPhoneJanni fortalte videre, om hvordan de oplevede materialet og arbejdet med det:

“Vi har fået mest ud af lydfilerne og arbejdsbøgerne. Vi kunne kende os selv i rigtig meget af det, du sagde, og har fået en meget større viden om adfærd og børns hjerner. Arbejdet med arbejdsbøgerne har været virkelig givende. Vi har taget det seriøst og har haft nogle rigtig gode snakke. Vi har altid været gode til at snakke sammen, men vi kørte lidt rundt i det samme altid. Nu har vi fået nogle nye perspektiver, som virkelig har hjulpet os“.

 

Og hvad har det så betydet helt konkret i jeres familie og hverdag?

“Vi har for en gangs skyld haft en rigtig dejlig sommerferie. Vi har ikke haft så mange konflikter, og alle har været gladere. Naturligvis er det ikke rosenrødt det hele, men det går 200% bedre. Det var som om, at vi ændrede os straks, da vi var gået i gang. Hele vores indstilling til konflikter, til børnene og til hinanden blev ligesom vendt rundt, og så kom skuldrene ned.

Den største forskel for os er nok de nye perspektiver på konflikter og på børnenes – og vores – adfærd. “Det er bare en følelse”, siger vi til os selv og hinanden hele tiden, og det har virkelig hjulpet til at få det hele vendt rundt inde i hovedet og ikke gå i panik eller blive slået ud. Vi taler om tingene på en anden måde og bliver ikke helt så modløse med det samme mere, fordi vi kan se sammenhængene og udvejene“.

 

Janni slutter af med en begejstret opfordring:

Forløbet burde være pensum i alle børnefamilier 🙂. Alle ville få noget ud af at lære lidt mere om, hvordan hjernen fungerer, og konflikter op-/og nedtrappes. Man går ind imellem og vurderer andre menneskers konflikter med deres børn og kan se, hvad det er der foregår, og har bare lyst til at bryde ind og sige: “Det, dit barn prøver at fortælle dig…” (bare rolig, det gør vi ikke :-)).

100% anbefaling herfra!

 

Skal du også en anden vej, end du troede?

Styrk_hverdagen_mockup_samletMåske har du også tænkt, at det krævede et langt og omfattende psykologforløb at få hånd om det, der gnaver i jeres hverdag. Og så har du måske ikke lige fået gjort mere ved det, fordi det føltes lidt overvældende og uoverskueligt. Forståeligt nok.

Men der er heldigvis andre veje at gå. En af dem er onlineforløbet Styrk Hverdagen i Børnefamilien.

 

 

 

Hvis du ligesom Janni og hendes mand, gerne vil have skuldrene ned og opleve, at det går 200 % bedre, så er Styrk Hverdagen i Børnefamilien ogå en mulighed for dig.

Når du først er ombord, har du evighedsadgang til alt materialet, men også til live online spørgetimer med mig hver tredje måned. Vi følges så længe du vil, og du er aldrig alene på vejen.

 

Læs alt om forløbet her

 

Heidi

 

Bedste hilsner

Heidi

 

 

 

PS: Jeg har tilfredshedsgaranti. Det betyder, at hvis du på den anden side af forløbet ikke oplever, at det har gjort nogen forskel, så får du pengene tilbage. Du kan læse mere om både tilfredshedsgarantien og hele indholdet i forløbet her.

PPS: Og du kan betale i op til 5 nemme rater – uden gebyr.

 

Læs også:

Hvilket onlineforløb skal jeg vælge?

Jeg holder af hverdagen

Jeg elsker min søn lidt mere nu

 

 

 

Skriv din kommentar