Psykolog og familievejleder

Jeg har, så længe jeg kan huske, været nysgerrig på relationer og reaktioner mellem mennesker. Jeg var fra helt lille fascineret af, hvordan vi opfatter situationer individuelt og kan have meget forskellige følelser, tanker og handlinger knyttet hertil.

Jeg så, hvordan nogen havde det svært, og andre havde det bedre, og undrede mig over hvad der gjorde forskellen. Jeg mærkede, at relationer til andre børn og voksne kunne føles meget forskelligt. Noget var meget rarere end andet – og hvorfor egentlig det?

Jeg vidste tidligt, at jeg skulle beskæftige mig mere med hele det felt, og derfor var det et naturligt valg at uddanne mig til psykolog, og dykke endnu mere ned i relationer, tilknytning, følelser, reaktioner, dynamikker, læring, hjernen og hjertet.

 

At finde det der giver mening

Jeg tror ikke på, at der findes én bestemt og universelt rigtig måde at leve sit liv på, være familie på eller være i en kærlighedsrelation på. Jeg tror derimod på, at vi alle, hver især og sammen, må finde den model, der giver mening for os.

Jeg ser ofte, at det netop går galt, når vi prøver at passe ind i en bestemt model. I mit arbejde er jeg altid på udkig efter det, der er meningsfuldt, for de mennesker jeg arbejder med. Det er ikke min opgave som familievejleder og psykolog at dømme eller fortælle, hvad der er rigtigt og forkert.

Jeg hjælper med at gå på opdagelse i dine tanker, handlinger og følelser, sådan at du kan få øje på, hvad der hhv. nærer og dræner dig, og hvordan du individuelt eller sammen med din familie kan håndtere de udfordringer du møder i hverdagen og livet, på den mest hjælpsomme måde.

I et forløb hos mig, får du både ny viden og forståelse, samt konkrete redskaber med fra gang til gang, sådan at du med nye handlemuligheder selv kan skabe de forandringer, du gerne vil – skridt for skridt. Viden i sig selv gør nemlig ingen forskel. Det er først når du implementerer den og handler på den, at du kan mærke en forskel.

 

Hos mig er det ikke noget, der er mærkeligt, skamfuldt eller pinligt. Hos mig er der derimod en mening med selv de særeste tanker og komplekse handlemønstre.

Jeg formidler min viden og teori på en jordnær og letforståelig måde, og det er evige mit mål, at du gennem et forløb hos mig reelt skal opleve at få det bedre, og ikke blot opleve at være i krise på en mere avanceret måde.

Hos mig er der højt til loftet, stor rummelighed og ikke langt fra tårer til grin.

 

Min særlige ekspertise

Jeg har særlig ekspertise indenfor det felt, der knytter til hverdagen med børn – dvs forældreskabet/moderskabet, parforholdet og børns udvikling og trivsel individuelt og i en søskendeflok.

Derudover har jeg også lang erfaring med udviklende samtaleforløb med mennesker, der ønsker at blive klogere på sig selv og finde sig bedre til rette i livet.

Udover traditionelle terapi- og rådgivningsforløb i klinikken i Århus, tilbyder jeg – som den første psykolog i Danmark – onlineforløb for forældre, der ønsker at skabe positiv og varig forandring i deres hverdag. Enkelt, fleksibelt og effektivt. Læs mere om onlineforløb her og her.

 

Interesseret i mere?

tilmeld dig mit nyhedsbrev her og få straks et gratis videokursus om konflikthåndtering i børnefamilien. Så kan du samtidig også ”møde mig”, og få en fornemmelse af hvem jeg er.

Et andet sted at møde mig er på bloggen, hvor jeg jævnligt skriver om psykologiske emner knyttet til livet med børn, med en partner og med sig selv.

Du finder flere gratis muligheder for inspiration og redskaber her.Psykolog og familievejleder Heidi Agerkvist

 

God fornøjelse!

Heidi Agerkvist
Familievejleder og Psykolog

 

 

 

 

 

Herunder kan du se et uddrag af mit CV:

 

Uddannet Cand. Psych fra Aarhus Universitet (2006)

Psykolog i Psykologhuset Store Torv i Århus (2006-07)

Psykolog i Pædagogisk Psykologisk Rådgivning (PPR) Horsens Kommune (2008-2013)

Autoriseret af Psykolognævnet (2010)

Praktikvejleder og supervisor for psykologistuderende (2011)

Tillidsrepræsentant for Cand. Psych. gruppen i PPR Horsens (2011-12)

Før-lederuddannelse v. Horsens Kommune (2012)

Underviser på diplomniveau på VIA UC Horsens  (2011-2012)

Psykolog i Det Palliative Team, Aarhus Universitetshospital (2014)

Stifter og ejer af virksomheden “Psykolog Heidi Agerkvist” (2013)

 

Foredragsholder og underviser i børnehaver, på pædagoguddannelsen, på skoler mm.

Supervisor for pædagoger og lærere.

Kurser og uddannelse hos bl.a. Vibe Strøier, Benedicte Schilling, Svend Aage Madsen, Lone Algot Jeppesen.

 

Publikationer

Agerkvist, H. (2007): Forebyggelse mod Skilsmisse. Psykolog Nyt, vol. 8, pp. 16-19.
Trillingsgaard, T., Edelslund, S. & Agerkvist, H. (2006): Parrådgivning i Vejle Amt. Erfaringer og resultater. Vejle Amt.

Agerkvist, H. (2006): Parterapi – en undersøgelse af tilknytning, alliance og effekten af intervention. Kandidatafhandling ved Psykologisk Institut, Aarhus Universitet.

 

Få et GRATIS kursus om konfliktløsning i børnefamilien
Close

Få et gratis videokursus om konflikter i børnefamilien

  • Konkrete og effektive redskaber til dine udfordringer i hverdagen
  • Løbende tips og inspiration til mere overskud og glæde i familien
  • Særtilbud og rabatter
"> ">
.